Monday, February 16, 2009

adusss...nasib baik jumpa balik!

assalamualaikum...

pheeww...nasib baik jumpa balik. 4-5 hari dok menggeledah rumah mencari 'benda' yg satu nih. nasib baiklah tak sampai ke peringkat mengupah penyiasat persendirian. akhirnya jumpa balik...anak-anak pun turut tolong mencari. isteri? sekali-sekala dia cuma 'mengerling' je le. yeelaa...dia pun dah banyak keje lain!

walaupun 'benda' nih besar, unik dan menggiurkan tapi yg heran tu senang pulak ter'misplaced' dia. kalau keluar rumah tak pekne 'dia' dulu rasa cam ada yg tak kene je. nak di'sangkut' kat leher...takut leher yg sakit! tapi takpele lepas nih dia akan ditambat di tempat-tempat strategik supaya susah dia nak ter'misplaced' lagi.

Photobucket

benda tu bukan remote tu ye...tapi yg kat sebelahnya!

Photobucket

adik pun suka menggunakannya....

benda ni juga yg unik pasal dia ialah ianya 'multi-function'. memanglah dia tak digunakan untuk menggantikan 'dental floss' tapi kekadang bila belakang badan gatal...maka dialah yg jadi tempat mengadu. itu yg sayang sikit kat benda ni. bila anak-anak dah takde pembaris maka dia juga akan datang menyelamatkan diaorang. gitule...semoga 'dia' sentiasa terus memberikan perkhidmatannya yg terbaik....wallahualam.

6 comments:

arsaili said...

salam..teringat zaman kecik2..kena tulis esei..aku sebatang sikat..ahaha

Tie said...

Ho ho...ingat tie sorang je ada sikat beso macam tu....he he...

Senang nak sikat rambut panjang, dan boleh guna utk menggaru...hi hi...

ku tak sempurna said...

humang aiiiihhhh..

kenapa aku rasa sikat ko tu besar sangat...

ke aku yg perasan...

takleh wat dental floss ke?? rasanya utk gigi ko, boleh kot...

muahahahahahaha

izzah said...

sikat rupe nye...

CAHAYA said...

susah nak cari yang beso camtu skang ni. :) hehe.

nahmy said...

arsaili..
saya pernah buat krgn camtu tp tajuknya...saya sebuah tudung saji!!

tie...
ada yg mengatakan "sesapa yg ada sikat beso camtu..maka senang dpt untung beso klu meniaga"...hmmm..ntahle..

cik kutaksemp...
gigi yg beso adalah lambang 'kesempurnaan' yg Allah beri...alhamdulillah...hehhehe..

izzah...
pastu ingat amendekenye??...heheh..

cahaya...
wlu tanpa cahaya insyaAllah sikat tu masih boleh dilihat...