Tuesday, December 22, 2009

aku terkezuuutt...!!

aku terkezut!
ingat satu tapi ada yg lain
cerita lama tapi dah jadi baru
sebab? baru sekarang tahu

aku terkezut!
ingat murah tapi mahal beb
walau untuk yang lama
sebab? dah susah kot nak buat

aku terkezut!
aku ingat kita ni low class
tapi kisah cam filem omputih
apa tuu...james bont...t??

aku terkezut!
benda bukan kecik anak ooiii..
3 orang cam hulk hogan pun tak mampu kendong
tapi boleh lesap

aku terkezut!
sistem pertahanan camana yg kita pakai
sampai yang tu pun tak boleh tahan
aleh-aleh...langsai 50 juta

tapi...
aku langsung tak terkezut!
yang kita ada conman high class
yang kita dah makin terer bab-bab tu
yg lain 'boleh'...biarle yg ni tak boleh-boleh
di boleh-land tercinta ini


yg semput nafas : nahmy 5 muharram 1431H

6 comments:

maiyah said...

aku pong terkezutt lipas :D

Yunus Badawi said...

aku lagi terkezut bila menteri kata yg terlibat hanya yg pangkat rendah. Kalau bos2 tu satu hal lah. Org bawahan boleh buat mcm ni mmg terer.

Tie said...

Eh... jangan terkejut. Mereka dah lama buat kerja gitu. Orang tak amanah ni ada dalam pelbagai peringkat. Tak kira umur mahupun pangkat.

Cuma, heran gak. Mereka ni cerdik, kan.. tak terfikir ke anak bini yang mereka sayang tu makan duit haram hasil 'kepandaian' mereka.... mashaAllah.....

arsaili said...

salam bro..tarik nafas dan hembus perlahan2..ehehe

DrSam said...

hampir terkezut badak sebab cerita ni melibatkan banyak gajah-gajah.

nahmy said...

maiyah..
erkhh??..ada gak istilah terkezut lipas nooo..

YB...
yetu mmg diorng tu semua terer-terer

tie..
bila duit dah depan mata...ugama pun boleh bertukar inikan pula nak ingat anak-bini

arsaili...
oooo....senaman tarik nafas yee...ok-ok

dr sam..
tekejut lipas dgn terkejut badak yg mana satu 'lebih besar'?