Thursday, June 24, 2010

mencari damai di...eerrrrk! di world cup??

assalamualaikum..

lama tak mengupdate. takpele...blog kita pun marhaen je. buka cam blog Tun Mahathir yg berjuta hit dlm sehari tu. sebenarnya bukan taknak mengupdate tapi kerana faktor kesihatan. selepas semua anak dah kebah dgn demam mereka maka ayah plak yg kena attack. tapi takpe ...alhamdulillah, bila sakit tu ingat kat Dia.












satu lagi demam yg melanda kita ialah demam World Cup tu. yg minat sangat hal-hal bola ni berpada-padala...akhir zaman ni senjata saraf banyak digunakan utk attack orang islam cam kita ni. jadi paham-paham le sendiri. saya yg tengah demam pun suka gak tengok World Cup tu...terutama bila tengok pasukan underdog lawan pasukan giant tapi sbb demam...maka kekadang tu sempat tengok separuh masa je.

dulu-dulu memang berhantu gak bila tiba World Cup camni tapi bila dah semakin 'dewasa' ni maka tengok ala-kadar je le. kalau sokong sampai gegak gempita sangat pasukan yg bertanding tu pun bukan kita dapat duit kan? cuma satu je yg saya rasa ada bagi sikit kebaikan kat saya ni pasal World Cup tu...dia dapat mendamaikan kepala otak yang berserabut...kita tengok kita tak pikirle hal-hal duniawi yg lain. kalu game pukul dua tu kita bangkit buat tahajud dulu pun baguih juga kan?..kan?...wallahualam

6 comments:

Tirana said...

Nahmy, saya tak rajin melayan world cup. TV memang terbuka tapi tak pernah fokus pada perlawanan..jeling-jeling macam tu aje..hehehe

Afida Anuar said...

Nahmy..aduhh tahun 2006..tahun tu hanya saya yang ada kat rumah.. adik2 laki semua kat kota...

jadi layan la saya world cup dengan ayah..semangat wooo, kami anak beranak saling kejut mengejut tuk bangun tengok world cup..sampai mak boleh kata, bangun tengok world cup mudah, tapi bangun tuk tahajud punya la payah... sentappp... time tu la..tapi world cup tetap layan..huhuhu...

malam ni itali..dup dap dup dap ni..heheh

Abd Razak said...

Salam sdra..

Sedihnya dalam masa World Cup ni masjid jadi sunyi terutamanya waktu subuh..

Ku Tak Sempurna said...

ada kedamaian kah di world cup
.
.


;D

sy layan world cup ni time final je.. hikkssss

kayteeze said...

Suami Tie tu tengok gak bola sekali sekala... Tie pulak kekadang temankan dia.. Kesian gak sebab dia sorang je yang tengok bola..

nahmy said...

tirana..
takpe le..kaum ibu mmg kena camtu je, yg nak jeling betul-betul hanya si bapa je

afida...
wah! terimbau nostalgia lama ye

abd razak...
mmg sedih...memang sedih tuan

kts..
tengok final je??...hmmm...ok le tu

kayteeze..
camtu le selalunya...belum pernah saya dengor suami temankan isteri tengok bola