Wednesday, January 18, 2012

hari ini kan kumulakan hidup baru....

"hari ini kan kumulakan hidup baru, sang suria akan jadi temanku oohh sungguhku gembira"..."hari ini kan kumulakan hidup baru, sang suria akan jadi temanku oohh sungguhku gembira". ulang-ulang aku nyanyikan rangkap lagu ni. aku sendiri memang dah lupa lagu siapa dan pada era tahun berapa dia popular. tak silap aku lagu Alleycats...tahun memang aku tak tahu. in fact the whole lyrics pun memang aku tak tahu. cuma baris rangkap yg ni je yg aku tahu. tapi takpe tak ingat keseluruhan lagu pun takpe...sebab dia tak akan selamatkan aku kat kubur kelak - itu pasti!!



cuma aku syok dok nyanyi-nyayi kecil rangkap tu sebab, unconsciously dia menjadikan aku ceria dan mungkin bersemangat. hari-hari adalah hari baru, hari-hari kita perlu gembira. bab tang sang suria tu...itu ia hanyala klise. dia adalah ciptaan Allah dan cahayanya menebar keseluruh bumi ciptaan Allah memberikan 'keceriaan'. jgn puja sang suria tu dahlah nanti tergolong dlm puak-puak majusi plak...heh...heh..

nyanyi-nyanyi gak...tapi itu hanyalah selingan je. yg penting pada Dialah kita mohon agar segala dipermudahkan. hidup adalah amanah, kehidupan adalah satu anugerah...tapi dlm kita hidup menjalani kehidupan tu takle pula kita nak kena serious memanjang kan?? dlm senyum pun kita boleh melepasi segala cabaran dan kesakitan...kan? he..he..entah lah syeikh, itu aku yg kata...dan apa yg aku kata tak semestinya betul...wallahualam.

7 comments:

Afida Anuar said...

nak kena cari kat youtube ke lagu ni, saya tatau ni...he he..

suka sang bintang lagi, ada lagu sang bintang dak? he he:)

r.o.l. said...

nahmy, saya suka lirik yang memberi motivasi, kerana lagu juga sebentuk puisi. Lagu cinta frust leleh, maaf...

afida, cuba http://www.youtube.com/watch?v=gPz9Vvv-AyA

NaeBlog said...

betul! betul!

tak bleh serious sangat, penuh kekalutan , ketegangan...

ya, dalam senyum pun, kita boleh harungi segala cabaran dan kesakitan
setuju Nahmy!

dan, hasilnya nanti lebih 'manis' kan?

ashrafi said...

Assalamualaikum.

Hidup kena ceria. Yeay!

c'axoera ヅ said...

kuatkan semangat and move it move it :)


http://ch000tz.blogspot.com/2012/01/oh-welli-know-you-are-such-damn.html

nahmy said...

afida...
nak lagu psl bintang...masuk yg r.o.l beri tuh.

r.o.l...
mmg tu r.o.l...wlupun pelik tp lagu pun boleh jdkan kita bersemangat kan?

cikgunae..
akan lebih manis klu masa kita tersenyum kita tgh makan buah-buah yg manis...ooohhh

c'axoera...
you got to move it...move it!

nahmy said...

ashrafi...
yip-yip horeyy!..jum berceria!