Tuesday, May 10, 2011

keluhan pertiwi semakin kuat di boleh-land

assalamualaikum....

subhanAllah!....belum sempat entri 'keluhan pertiwi di boleh-land' kering dakwatnya dah dumumkan plak rega gula naik dua posen berkuatkuasa esok (10 Mei 2011). geram...gerammm....klu dia naikkan rega cotton-bud ke....rega pokok krismas plastik ke takpe la juga. ini gula...gula yg kita dok pakai hari-hari. mcm rumah saya...hari-hari mmg pakai gula tapi sehari cuma sekali je...buat air teh o utk anak-beranak...itu je.








aparraa...diorang nih. tahu tak bila gula naik...maka semua harga makanan akan turut naik? tak percaya kita tengok je hari-hari yg mendatang ni. pastu sekali naik bukan lima sen tapi terus dua posen. apa diaorng ingat kita ni cap duit ke? hahh!?

entah yg kat mana 'rakyat di dulukan' pun saya tak tahu...mungkin bab terpeleot dulu kot?? yg kelakornya...mengalah citer 'mat jenin jd peserta American Idol' ialah mesti ada statement 'harga masih murah dibanding dgn negara-negara jiran yg lain'...adess...geramnya menengok puak-puak ni...geram! gamaknya tido lenakah dorang ni bila dah pakat-pakat buat keputusan camni?? wallahualam

7 comments:

Afida Anuar said...

Kita bako...kita bako...puak2 depa..

time PRU 13 nanti ok?

dangarumbia said...

Eh... minyak masak macam mana ? Kita cuma jumpa yang mahal je kat sini.. aderk!

warna_kreatif said...

xper...dah kita undi najis dapat la tahi nye

r.o.l. said...

Gula merah pun naik ke? Kat rumah kami guna gula merah. Bancuh kopi lagi ummphh! (macam teh pulak) :-)

shameel Iskandar said...

setiap kali harga gula atau minyak dinaikkan. akan adalah alasan paling lawak " harga gula dan petrol di ngera kita masih murah berbanding lain."

Lagi lawak, ada seorg MB( Adnan Yaakob) namanya yg pernha mencadangkan agar jgn guna gula dan gantikan dgn benda lain. Tak cerdik punya cadangan.

nahmy said...

afida...
syyhhhh...pelan2 sikit...nanti kita buatlah apa2 yg patut di PRU tu

kayteeze...
bab minyak....tinggal nyawa2 ikan je harga sekrg tu..

warna kreatif...
ye la kot!

r.o.l..
takkan bancuh kopi pki gula merah...brown sugar pernah le dgr

shameel..
statement tu...yg menampakkan lg kebodohan mrk tu

r.o.l. said...

Gula perang, hehehe. Silap pulak.