Friday, March 21, 2014

kalau 'kilang selipar'...tak boleh ke??

tak paham aku...kenapa mesti 'kilang biskut'?...kenapa tak kilang roti...kilang tepung...atau kilang beras ke. apa signifikannya kilang biskut tu..haa..'aa..kenalah anda menontonnya. aku mungkin tak kot...sebab bila dah tonton zombi kilang biskut ni aku khuatir aku akan jadi susah makan biskut. sedangkan biskut adalah antara makanan kegemaran ku ketika poket nipis...heh!

aku paham citer-citer zombi yg terdahulu begitu berjaya mengutip jutaan ringgit. berjaya ditonton oleh banyak lapisan masyarakat...cuma aku tak paham bila zombi yg terdahulu berjaya maka kena juga ke buat filem zombi? entah le. mungkin ikut style mat saleh kot...macam die hard tu dah sampai die hard 5 sekarang ni atau macam citer superman tu. mungkin aku ni naif pasal industri filem ni tapi aku rasa la kan...orang yg tengok citer zombie dulu tu yg akan tengok zombi yg terbaru ni (well...mungkin aku silap), jadi macamana dgn orang 'baru'...penonton baru ( yg tak pernah tengok citer zombi yg dulu tu)?

pada aku la kan...kalau nak buat juga filem zombi...cubalah cari tajuk yg 'membina' sikit, jalan citer juga ada elemen membina dan mendidik...dan gunakan teknologi terbaru untuk menunjukkan taraf zombi yg terbaru telah meningkat dari taraf yg terdahulu ( again...this is just my two cent words). aku tengok citer zombi world war Z tu (lakonan Brad Pitt tu)..dan bukan aku nak puji geng-geng mat saleh (regardless of the fund & technology) tapi elemen saintifik..membina minda masih ada dalam filem tu. ia tidak dilihat seperti nak jadikan penonton jadi kurang cerdik. tapi apapun...tepuk dada tanya seleralah...cakap lebih-lebih nanti marah plak geng-geng minat zombi melayu kat aku....hermmm...

wassalam,
nahmy


6 comments:

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

aiza kurang suka cerita seram sebab aiza ni penakut..

babYpose said...

Meraih populariti yang asal tu..

ZalinZalina said...

Saya tak pernah tengok habis satu pun filem zombi tu...tapi anak2 saya suka sangat..beria2 diorang gelak tapi bila saya tengok sikit, takde la lawak sangat pun..hehe..

Kesuma Angsana said...

dlam pada tu tak sabar2 juga tunggu nk tgk filem ni... hehehe

jaka said...

makasih bos infonya dan salam sukses

tejo said...

terimakasih gan tentang infonya dan semoga bermanfaat