Monday, March 17, 2014

panik dalam kesyukuran

aku tersedar dlm panik pagi ni...tapi aku syukur dalam panik. panik bukan kerana Raja Bomoh nak ghaibkan Menteri Belia dan Sukan...bukan kerana Erra nak kahwin lagi atau Che Ta mungkin mengandung kembar...bukan..bukan langsung kerana tu. tapi kerana masuk pagi nih dah dua hari tempat aku hujan turun. dengan jerebu dan panas yg begitu mencabar dan air yg sekejap ada sekejap takde dah tentulah panik sekejap aku dibuatnya. namun syukur tetap kepada-Nya.

aku doa semoga keadaan panas berjerebu dan air yg takde ni akan Dia tamatkan...akan disimbah bumi bertuah ini dgn hujan rahmat-Nya. walaupun Raja Bomoh dah sambung 'tugasnya' di tempat lain aku harap janganlah kerananya Allah sekat pula dari menurunkan rahmat-Nya pada kita semua. apa nak buat kalau Raja Bomoh tu dah kata tugasnya tu ok...tak salah dengan agama...aku pun tak bole nak kata apa sebab pengetahuan agama aku pun bukan tinggi sangat. biarje pihak yg sepatutnya pi sound ke..atau investigate dia tu.

untuk aku anak-beranak dan yg sewaktu dgn kami...biarla kami sedikit meraikan dgn ksyukuran akan hujan yg mencurah turun ini. cuaca sejuk...jerebu hilang...air pun mungkin akan terus pulih bekalannya. kami doa dan berharap agar keadaan terus berpanjangan. kalau jerebu aku berdoa untuk hilang namun MH370 aku berdoan agar ianya muncul...amiinnn.

wassalam,
nahmy.

0 comments: