Thursday, April 16, 2009

kesian...diaaa...

assalamualaikum...

kesian yg kena tikam tu. mungkin bagi yg menghidu atau yg terhidu dosa simamat yg 'terlepas' gas tu sgt besar sampai kena tikam dia. tapi bab dosa antara mahkluk dgn pencipta bukan antara sesama manusia ye takk? nasib baik cedera je...kalau mati? tak memasal je..inilah yg orang tua-tua dok kata kerana mulut badan binasa...cuma kena ubah sikit...kerana 'bon###', badan binasa...heh!!

bagi yg menikam tu plak...mungkin sbb dia punya 'busuk'...mak ooii!!. sampai berubah aura 'good mood' dia jadi 'bad mood'. tapi walaucamna 'bad mood' pun tak bolehlah sampai tikam-menikam....abih sangat 'maki' je dah le. takkanle busuk je - tikam...busuk je - tikam....kalau camtu terukle.

apapun sebenarnya walaupun citer nampak cam kelakor je...tp byk message & persoalan tuh. meh le saya senaraikan satu-satu (ikut pandangan saya le). 1. kenapa yg boleh jadi busuk? apa benda yg dia makan. 2. takde tempat lain ke yg lebih 'tenang' utk melepas tu?. 3. takkan persahabatan boleh dibuang disbbkan oleh sekelumit kentut? 4. macamana boleh ada pisau kat situ? 5. tak boleh larike yg 'terhidu' tu...sejauh dan selaju yg mungkin? dan byk lg klu nak disenaraikan...cuma cukuplah dulu sampai kat situ. jd kita ambil le sikit-sikit iktibar...pastinya byk klu difikir-fikirkan...wallahualam.

10 comments:

kayteeze said...

Salam,

Eh..!! Macam mana pulak jadi gitu ??

Tak sangka pulak. Kesian pada yang terkentut.. Ataupun memang dia suka kentut2 sampai orang tu tak boleh kawal perasaan... hmm... macam2 ya... nak terketawa tadi...

Iliana said...

hehehe..itulah manusia..emosi dan akalnya sukar dijangka

ku tak sempurna said...

boleh tukar peribahasa ni..

kerana pulut, santan binasa
kerana kentut, badan binasa...



hik hik hik

apa pun simpati pd kedua2 nya..
mangsa dan sipemangsa..

Yunus Badawi said...

kena ajar adat2 kentut kat sekolah supaya perkara seperti ni tak berulang.

Yunus Badawi said...

nahmy,
saya rasa jam ko tak betul. Mungkin elok kalau dibetulkan supaya org tak konfius.

Hampir saya nak tanya kts apa dia buat bagi komen sebelum subuh hehehe

Anak Pendang Sekeluarga said...

"Dan orang-orang yang beriman dan berhijrah serta berjihad pada jalan Allah (untuk membela Islam) dan orang-orang (Ansar) yang memberi tempat kediaman dan pertolongan (kepada orang-orang Islam yang berhijrah itu), merekalah orang-orang yang beriman dengan sebenar-benarnya. Mereka beroleh keampunan dan limpah kurnia yang mulia." (Al-Anfaal 8:74)

Salam ziarah dari saya,,blog yang menarik ,jemput muzakarah di blog saya....dan jadikan blog saya sebagai rakan anda..tq

nahmy said...

w'salam kayteeze..
klu dah terkentut-kentut bukanlah maknanya tak bole kawal perasaan tapi tak bole kawal...?

iliana...
yep...itula manusia namanya!

pak YB...
mmg setuju klu ada subjek ttg cara2 kentut yg betul & sbgnya...dan nanti saya cuba betulkan jam komputer saya tuh

anak pendang..
syukran atas kunjungan...nanti saya cuba linkkan...

iina said...

wah kelakarnya.. sadis.. kentut pun leh kena tikam.. itu baru kentut ish222.. kalau terber$$ lagik haru.. ;)

nahmy said...

iina...
klu terber##...mungkin penikam tu akhirnya akan lari..

wanhamery said...

salam,
mungkin ada kisah hitam kentut dengan penikam tu kot..mana tahu dia penah putus sebab kentut..ataupun kena buang kerja sebab kentut....sebab tu lah org tu jadi sgt2 beremosi dengan kentut..


mcm2 ada..