Friday, April 30, 2010

bila abah.....












bila abah merenung mu
sedikit resah di hati abah
memikirkan masa depan mu
adakah terjamin di negara bertuah ini

bila abah merenung mu
sedikit gusar di hati abah
adakah perjalananmu mencari kedewasaan
akan indah dan mudah

bila abah merenung mu
sedikit pening kepala abah
akan tercukupkah belanja persekolahan mu
dalam memburu ilmu dan pengetahuan

bila abah merenung mu
sedikit risau di hati abah
adakah tertunai sudah tanggungjawab abah
membekalkanmu dengan iman dan islam

bila abah merenung mu
sedikit sebak di hati abah
adakah abah masih ada disamping mu
bila dirimu mengecap segala kejayaan

bila abah merenung mu
terbau ketidakselesaan di hidung abah
adakah 'sesuatu' dalam lampin mu
ye!!..memang ada sesuatu didalam lampin mu

ooooohhhhh.....

12 comments:

maiyah said...

hahaha.. saje je gimik tuh hehe

Afida Anuar said...

sungguh puitis, tapi part last tu...heheheh

Abd Razak said...

Salam...

Sungguh resah dan gusar dihatimu..
.
.
.
.
.
tapi bau ketidakselesan itu bukan dihatimu kan kan kan

Tirana said...

Bila abah merenung....
Rupanya ada hadiah untuk abah
Hadiah istimewa dalam lampin
hehehe..

abah aman said...

salam nahmy,
Wow... boleh kalah pyanhabib ni...

kayteeze said...

Uwaaa.....

comelnya anak abah ! Boleh pinjam jap tak ? Lama tak wrestling dengan baby ni, hihihi...
.
.
Abah pulak dah pandai berpuitis, hehe.. macam-macam laa... biasalah, kes lampin smelly tu memang kerja dia, hahaha...

Yunus Badawi said...

wah tak sangka abah pandai bermadah.

itulah sebab dapat 'hadiah' dalam lampin hehehe

Faridrashidi said...

Abah yang memikirkan masa depan anak-anak ni.. :)

hazeleyed lady said...

...panggil je mak dia...

Ku Tak Sempurna said...

bila abah dah terbau sesuatu,
.
.

jgn mengada nak bagi kat ibu :P :P :P

zue said...

mmg sesuai hadiah tu utk abah..

seskali ibu pun nak relax.

nahmy said...

maiyah...
tiba bab nak cebukkan dia...mmg takde gimikle

afida..
erhkk!...bab last u pun puitis gak cuma berbau sikitle

abd razak..
pastinya bukan di hati...ooohhh!!

tirana...
hadiah...pun hadiahle

abah...
pak pyan buak kalah lagi..'terpeleot' terus

kayteeze..
mmg keje dia sokmo..

YB...
itu yg malais nak bermadah tu...nanti dpt hadiah lg

ust farid..
masa depan sendiri sedang dilalui ust...jd masa depan anakle yg sedikit dirunsingkan

hazeleye..
mak dia pun kekadang panggil kita tau...

KTS...
kalu kes berat je panggil mak dia

zue..
ye tu...kita berile ibu relax sekali-dua kali