Thursday, July 28, 2011

aku suka tapi aku khuatir...

assalmualaikum...

aku sering gusar bila tiba saat ini. aku tahu aku suka, isteri suka dan anak-anakku pun turut suka. tapi bila nak 'mengoperasikannya' aku sering mengelak. bukan aku tak tahu melakukannya...atau tak mampu melakukannya cuma aku gusar. aku tahu aku lelaki...walaupun tidak perkasa namun 'maskulin' tu tetap ada.

entahle...dulu aku selamba je bila buat benda ni. aku rajin dan aku 'suka' melakukannya. lebih-lebih bila terbayang akan 'post-operated' result....adusss....syoknya bukan kepalang. jalan kepala terantuk palang pun tak sedar tuuu....mengecapinya memang sgt-sgt syok. tapi sekarang...masih syok menikmati 'result'nya tu cuma nak menyelesaikan 'task' utk dptkan result tu yg aku tak gemar sekarang ni.

isteriku dah macam tahu je. bila dia bawa balik benda tu atau aku sendiri yg bawa balik benda tu mesti dialah skrg ni dgn anakku yg sulung akan mengerjakannya. aku hanya 'tunggu' je. sebenarnya bukan aku tak boleh sgt nak melakukkan 'task' tu cuma aku khuatir sgt-sgt akan jari-jemariku yg gebu dan mulus ini terluka...menjadi kasar dan tidak menarik lagi. aku khuatirrr...

-

-

-

-

-

-

-

inilah bendanya yg aku tak suka nak kupas kulitnya tu....

10 comments:

Afida Anuar said...

aduhh nahmy...

ni nak citer adik perempuan saya darjah 5 ni, hantu durian jugak. Bila ayah saya bawak balik durian, dia yang tak sabar nak makan terus nak kupas. Dengan kudrat kecil dia, tak hirau duri apa..relek je dia kupas...

..nampaknya dapat kalahkan bapak orang adik saya ni;)..errr

Ku Tak Sempurna said...

kupas guna jari eh? ingatkan guna mulut

:P

zue said...

hahaha...baca puye le nak rak...durian rupanya...mkn nak kopek malas..dasar.

Tirana said...

lain kali beli la yang dah siap dikupas..hehehe.. tak pun suruh apek yang jual tu kupas and makan sekali kat situ.

abah aman said...

salam nahmy,
Kekadang terasa rugi beli durian ni. Kulit dan bijinya dah berapa punya berat, isinya alahai... tapi memandangkan kita takde dusun derian terpaksa beli juga...Hehehe...

r.o.l. said...

Saya suka durian tapi ada ahli keluarga saya yang terhidu pun tak boleh. Ujian hidup! :-) Hidup yang hanya sementara

ORLANDO AHMAD said...

nasib kita serupa

shameel Iskandar said...

durian sedapnya. jom dtg perak, kat bukit gantang banyak durian murah2

nahmy said...

afida...
klu dgn adik tu...mmg skrg saya kalahla kot...semangat waja tu!

cik KTS..
tu la pasal...klu kupas tak pakai seluar dalam camna??

zue...
apa nak zue...time makan mmg sodap...time kupas mmg...errr...tak tahu...hehehe

tirana...
beli yg dah kopek tu macam tak adventure plak...hehehe...org yg kopekla tak adventure

r.o.l...
samalah tu saya pun adik pompuan sorang yg bau durian pun dia dah nak termuntah

orlando..
kita mmg spesis makan benda dah terkupas ke??

shameel..
wow! derian perak...mmg best tuh!

nahmy said...

abah...
betul tu...saya klu beli tak cari yg timbang kilo. yg murah2 punya dahle..