Saturday, July 16, 2011

gelisah mencari jawapan....

assalamualaikum...

saya pening...mmg pening! sukar utk mencari jawapan pada permasalahan ini. saya cuba bertanya pada kenalan-kenalan...tapi bukan jawapan yg diterima sebaliknya mereka turut pening. entahle...soalannya seperti mudah tapi bila dibuat sedikit kajian dan analisis...jadi susah pula nak menjawabnya. mungkin di blog ni ada kenalan dan pembaca blog yg sudi memberikan jawapannya.

hampir 7 hari saya cuba memikirkannya. saya termenung...buat sedikit pengiraan menggunakan teorem phytogoras, algebra, saya mencatat dan mencari bahan-bahan rujukan seperti jurnal dan kertaskerja. saya gunakan juga teori Eisntein E=MC2 tu namun masih tak dapat menemui jawapan pada permasalah ini. saya cuba juga guna kaedah "trial & error" dan beberapa calculator scientific saya turut jam sebab terlalu kerap dan banyak butang-butang yg ditekan. saya pupus idea dan ikhtiar walaupun saya tahu jawapan ada diluar sana.

jadi saya amat mengharap kenalan blogger dpt menolong saya ini. sumbangan kalian amat sangat dihargai. memang sedikit keringat akan gugur atau mungkin beberapa helai rambut akan gugur disebabkan memikirkan mencari penyelesaian kpd permasalahan ini namun ketahuilah yg segala 'pergorbanan' itu semua amat berbaloi. permasalahannya ialah.......

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-









cakoi ni sebenarnya tergolong dalam spesis cucur atau donut??



10 comments:

ORLANDO AHMAD AL BUAYAK said...

lu tanyer kedai tayar

Abd Razak said...

Assalamualaikum...

Ingatkan apalah tadi payah sangat bunyinya...

Donut...sebab bahannya ada yeast..:)

nur said...

HAHAHA.. KLAKO PLAK.. SETUJU DGN EN ABD RAZAK TU..

luahfikiran said...

SALAM,
NAK JAWAB TAK TAHU TAPI SUKA BENDA NI !

Afida Anuar said...

Macam masalah dunia je..ingatkan apa...hik~...
hurmmm tak tergolong dalam mana2...sebab cakoi adalah cakoi...cucur pulak adalah cucur, sementara donat adalah donat..eh donut:P

Tirana said...

Tak payah susah2 fikir nahmy...tak kisah lah samada cakoi ni masuk dalam mana-mana kategori.. Janji boleh makan dan sedapppppppp...hehehe

Ku Tak Sempurna said...

spesis cucur bukan. spesis donat pun bukan

cakoi tu drpd spesis cakuetiaw


sekian. permasalahan awak dah selesai.
harap awak dh tak pening. dan rambut yg gugur akan tumbuh balik.

Dearie Pearls said...

laaaaa...
ingatkan persoalan matematik tadi..
kahkah..

setuju ngn kak tirana. hehehe..

Admin P@P said...

Assalamualaikum.
Usah pening kepala memikirkannya. Cakoi tu masuk spesis makanan. Boleh di makan dan kalau tiada unsur 'haram', maka ia halal.

TQ

nahmy said...

orlandorrr...
tokey kedai tayar ckp dlm spesis donut sbb donut tu cam tayar rupe die

abd razak..
w'salam. hik...hik...suspen je kan. oh ok tu...sbb ada yeast yek

nur...
mmg nak bagi klako la...tp soalan serious tu

LF...
saya pon suka gak cakoi ni

afida...
u jgn play2 hah dgn saya...ini mmg masalah dunia....dunia kartun!

tirana...
ooohh...ni mmg suka ngap nih...saya pun camtu gak. saja je ni

kts...
walaupun jwp tu hampir tepat tp 'hampir' je tak tepat lg tu...anyway cuba lagi...hehehe

dearie..
makacih sbb mai singgah. ini bukan soalan matematik la...cuma soalan algabra jee..

admin...
akhiirrnya! ada juga sahabat yg berjaya menjawab dgn tepat...yes dia dok dlm spesis makanan