Saturday, December 31, 2011

the 'age' is getting another year....

assalamualaikum...

nope...there won’t be any new resolution for me for 2012. I’ll skip it this time around. I’m not against it...and I don’t know why I skip it...but frankly it just that I don’t feel like having it right now. no specific reason. year in year out...I’m still okay (I believe so) with or without it. resolutions are great, if you know how to uphold it...otherwise you’re bluffing your own goodself. funny but there’s people whose like doing this over and over again to themselves and likelihood; I too belong to this group. so, nope...not this time.

IMHO, resolution is the thing you can think about it, then create it but I don’t believe it should be said out loud...try keep it within you and honor it. resolution is not something you construct and then launch it right in the end of the year. it should be an everyday’s affair. a collection of short-term resolutions will give you an idea of what your next course of action going to be. so let’s get used in accomplishing the short-term resolution first. it’ll ease you up in setting-up the long-term ones and to get it done.






2012 is merely a bunch of numbers, yes...it risen your age, it might create a whole lot of new scenarios to your life. whichever is, try putting these numbers subjectively. what I believe you might confront is...it need us in order for it to become subjective. us...the real-mankind! don’t let these numbers intimidate us. just simply walk in deliberate-but-firm pace mode with it...again humbly I think it’ll usher us to a beautiful bright serenity place...insyaAllah.

Happy new year 2012!

13 comments:

Afida Anuar said...

kalau kahwin, boleh consider sebagai short term resolution dak?

selamat tahun baru masihi nahmy! moga sentiasa istiqamah jadi hambaAllah yang bertaqwa, Ameen.. insyaAllah.

r.o.l. said...

I'm more of any-time-is-a-good-time-for-making-resolutions kind of person. As you are too, sir. :-)

luahfikiran said...

SALAM,
Singgah dan Ucapan selamat tahun baru 2012M dan 1433H drpd LF dan isteri. Mendoakan moga kita semua sentiasa di atas landasanNYA.

ORLANDO AHMAD said...

makin tua atau makin matang?

hahha gua suke yg makin matang, kalo makin tua tu buat motivasi gua ade sikit jatuh keh3

NaeBlog said...

emmm... saya punya short term resolution...
adakah akan tercapai ni...

Semoga tahun ini dan yang mendatang menjanjikan yang terbaik untuk kita semua... Insaallah

Admin P@P said...

Assalamualaikum.
Selamat Tahun Baharu 2012.
Moga tahun baharu ini lebih bermakna buat kita semua.

TQ

Tie said...

Salam,
Tie pun tak ada new resolution... hanya tumpukan pada apa yang ada depan mata ni, hehe...

Tirana Mutiara said...

Nahmy...selamat tahun baru.

Tak perlu tunggu tahun baru untuk buat perubahan kan? Sebab mati pun kita tak tahu bila. So kalau ada yang buruk tu, baik kita ubah cepat-cepat sebelum terlambat.

Abd Razak said...

Assalamualaikum...

Hari-hari itu masanya untuk kita menilai diri dan cuba menambahbaik amalan kita kerana kematian itu kian hari kian dekat kepada kita..

DrSam said...

New year resolution is like a disease to me. It will spread sporadically and most of the time take control of oneself if the person's infected with it doesn't has a very strong will. More often than not, my resolution will alway be to cure this disease first then to eradicate it forever.

p/s : saya nampak komen tuan di dalam e-mail, tapi entah macamana tak keluar kat kotak komen blog. dunno what's going on.

ashrafi said...

Assalamualaikum.

Saya berziarah lagi. Apa khabar tuan sekarang? Semoga baik-baik sahaja.

Salam ukhuwwah.

Mutiara Bernilai said...

yok berubah dan mencapai matlamat azam 2012!! :D

nahmy said...

afida..
yep...kahwin tu kira short-term resolution termasuklah yg kahwin nak kahwin lagiiii..

r.o.l..
right-oonnnn brother...!

lf..
selamat tahun baru kembali utk dato sekeluarga

uuurlando...
gue pun suke yg matang sik...kekdng muda tp matang lagi menarik gitu

cikgunae...
jika baik resolution tu insyaAllah akan ttercapailah resolution tu

admin...
begitulah hendaknya cikgu....insyaAllah

tie...
samalah kita kak...mana yg ada tu kita setelkan je le

tirana...
wuuuii...kak, mati tu dah mmg tetap tak payah buat resolution dah. cuma kehidupan lps mati yg kita mohon dpt yg terbaik....insyaAllah

abd razak..
w'salam. syukran tuan atas ingatan. mmg matilah matlamat abadi kita, semoga mendapat khusnul khotimah

drsam..
disease doc? wow...that's a strong word. apapun kita mohon yg terbaiklah utk kita semua...insyaAllah

ashrafi...
syukran atas persinggahan. semoga kita terus berukhuwah...insyaAllah

mb..
yoookkk! semoga tercapai segala matlamat