Tuesday, June 09, 2009

zahra adrini

assalamualaikum...

9.09 pagi, 13 Jamadilakhir 1430 bersamaan dgn 7 Jun 2009...maka berdebuk-debuklah jatuhnya rasa cemas yg amat sangat, bebanan dan tekanan di bahu, berhentinya degupan kencang di jantung, tiada lagi rasa mcm nak pitam, lutut yg lembik pun kembali kuat..segala-galanya hilang sekali harung, serentak dgn tangisan puteriku yg kedua - anakku yg ketiga. tangisannya yg bergema di seluruh pelusuk 'labour room' itu hanya kusambut dgn ucapan 'alhamdulillah' sambil menggenggam erat tangan isteri yg masih belum reda 100% tahap traumanya. alhamdulillah...berulang-ulang kusebut sbg syukurku padaNya sebab segalanya dipermudahkan.

hampir lagi anakku yg ketiga ini lahir di hospital 'kereta' tapi Allah perkenankan doaku dan dia lahir di hospital, di tangan doktor. kedua anakku sebelum ini yg sulung walau di hospital tapi tak sempat disambut doktor, yg kedua aku dan isteri menyambutnya di dalam keretaku dulu dan yg ketiga ini...alhamdulillah di tangan doktor.



bermulalah era baru, kalau dulu berempat sekarang dah berlima. cabaran baru dgn keceriaan yg semakin bertambah-tambah. amanah yg semakin berganda dan rezeki yg insyaallah turut bertambah. setiap anak ada 'magical'nya yg tertentu. 9 bulan telah berlalu dan insyaAllah jika umurku panjang...9 saat atau 9 bulan atau 9 tahun yg ke depan sedang menunggu. setiap saat ku pohon padaNya agar segalanya dipermudahkan...wallahualam.

13 comments:

Tirana said...

Tahniah!!! Alhamdulillah semuanya selamat..Zahra Adrini...sedapnya nama puterimu..Semoga jadi wanita yang solehah...

ku tak sempurna said...

alhamdulillah... syukur... bertambah lagi umat muhammad..

semoga zahra adrini jadi anak yg solehah :D

maryam abu ahmad said...

tahniah.. bertambah lagi umat muhammad..

Zaidon said...

Salam.. tahniah, Alahamdulillah semoga bertambah rezekinya.. :)

Yunus Badawi said...

Tahniah! Semoga dgn kehadiran Zahra Adrini akan menambahkan lagi kebahagiaan Nahmy sekeluarga. Tentu kakak dan abgnya teruja dapat adik.

psst - mujur lahir hari Ahad jalan tak jam.

MAZEMIE MAZ said...

tahniah.moga kebahagiaan dan keceriaan berterusan/berpanjangan...

DrSam said...

alhamdulillah dan tahniah dengan kehadiran ahli baru didalam keluarga. Semoga zahra adrini menjadi penyeri dan pengerat kasih sayang kalian bedua.

Zul-Elle said...

Alhamdulillah, bertambah lagi zuriat keturunan ummat Nabi Muhammad s.a.w.
Cahaya mata kelima hamba juga selamat dilahirkan pada 12hb. Mei yang lalu... Syukur padaMu, Ilahi.
Zahra Adrini..., nanti jemputlah bertandang ke pondok kecil Nur Zaidatul Husna!

nahmy said...

Tirana..
alhamdulillah...dan terima kasih, gitule yg saya doa dan harapkan agar dia menjadi wanita solehah

cik kiutaksemp..
alhamdulillah..semoga umat yg ini adalah yg solehah.

maryam..
syukran jazakallah...

zaidon..
terima kasih dan begitulah yg di pohon kpdNya..

pak YB..
t.kasih. keceriaan dan tanggungjawab mmg bertambah-tambah..apapun alhamdulillah.

maze...
t.kasih & alhamdulillah...benarlah itu dipohon kpdNya agar kebahgiaan terus berpanjangan.

drsam..
t.kasih dan semoga 'seri' itu terus berpanjangan..

tuan Zul..
t.kasih dan tahniah juga utk tuan. tp saya kena belajar byk dari tuan yg lebih 'senior' & berpengalaman..insyaAllah kunjungan tu boleh dilakukan..

Iliana said...

tahniah (^_^)
sedap sungguh namanya..
semoga orangnya seindah namanya..
amin~

kayteeze said...

Tahniah....

Moga2 ibu dan baby sihat...

Arbain said...

Alhamdulilah..pekataan pertama keluar dr mulut bila mendapat SMS tuan. Bersalin di hospital dengan bantuan Dr bukan di 'hospital' dengan bantuan dr abah (dari abah).

Syukran..kena kecipang siang lah nampaknya yer....

nahmy said...

iliana...
menamakan dah setel...nak 'membesarkannya' pula belum setel lg..

kayteeze..
alhamdulillah & t.kasih. ibu & anak alhamdulillah sihat...semoga gitu le selalu hendaknya.

arbain..
thanks a lot tuan. yee..mmg kecipang kena adjust jadual le nampaknya.