Thursday, November 05, 2009

tergolek, terlentang & tertiarap

assalamualaikum...

ini anak saya. hakmilik? Dia yg punya...tapi bab anak, dia anak saya. nama dia Zahra. umur pun baru nak masuk 5 bulan. cerita pasal dia dilahirkan ada dalam artikel saya yg lepas. skrg dia dah pandai tergolek pastu dia tertiarap pastu dia tergolek dan terlentang balik. saya pun pandai buat camtu. bila dia buat camtu semua orang suka tengok tapi bila abah dia buat...semua orang pandang kat arah lain. tak paham saya.





sekarang dia dah 'berisi'. bukan ilmu di dada...tapi keadaan badan dia. walaupun belum bagi makan apa-apa lagi...cuma susu, susu dan susu. tapi takpe apapun janji dia sihat udahle. skrg kawan baik dia...adalah kakak & abang dia. kemudian emak dia. abah dia? dia buat tak reti je. takpe..bila dia pandai cakap nanti barulah abah dia jadi penting kat dia...yeela bila nak mintak macam-macam. itu jam mahu abah dia jual mahal...hehh!





sekarang, dia masih si puteri bongsu. esok-esok, tahun-tahun akan datang tak tahulah saya. saya tak jamin gelaran 'puteri bongsu' ni akan kekal dia yg punya. itu Dia yang atur. apapun utk sekarang jangan ganggu gelaran tu dulu. biarle dia yang pegang dulu. dia sekarang nih memang jadi tumpuan...pipi cembol dia tu nasib baik tak penyet dicium orang. saya kekadang sedih sbb pipi lembut tu jadi 'mangsa'. lagi sekali saya heran sbb apa pipi abah dia orang ramai buat tak peduli...padahal pipi abah dia lebih 'heavy duty', mantap dan kenyal. herrmm...entahle...wallahualam.

12 comments:

maiyah said...

comelnya, buah hati pengarang jantung pe :)

Afida Anuar said...

Rasa nak cubit222 jek pipi dia..hehehe

zai said...

Salam Nahmy..

Entri kelakar yang best...teringat macammana agaknya kalau dapat tengok nahmy buat macam si bongsu nie..rasa2nya ada orang nak kata eeeiii comelnya...macam kelakuan anak tadi...hehehe.

Apapun mmg si bongsu sangat comel., apatahlagi anak perempuan plak tu.geram sungguh..nasib kak zai ni dah tua..kalau tak teringin gak nak beranak lagi..hehehe..tapi takut gak g klinik orang ingat bawa cucu..apapun anak itu rezeki ..semoga nahmy dikurniakan anak2 yang soleh dan solehah..

Rozita said...

tmbah je sorang lagi thn depan,
tkde chance zahra nak jd anak bungsu,
salam...

naz ilyn said...

salam... baby seusia itu mmg best di gomel harum semula jadi... kalau bapaknya dah macam-macam bau ade.. hihihi

ku tak sempurna said...

hahahaha

.
.
.


tetiba rasa nak cubit pipi abahnya yg lebih heavy duty, mantap dan kenyal itu...

oooopppsssss...


.
.


:P

DrSam said...

tergolek, terlentang dan tertiarap lepas ni tup...tup dan berjalan dan berlari macam boleh terbang plak. anak-anak membesar memang cepat.

arsaili said...

salam...cutenyaaaaa bro....moga menjadi anak yg solehah nanti

izzah said...

abah pun nak buat aksi macam anak dia..hehehe..
tak tau nak ketegorikan comel ker apa?hehehe..
semoga jadi anak yang solehah ya puteri bongsu..

Tie said...

Alhamdulillah.... dah besar pun !!!

Abah ni cemburu rupanya.. Tak pe laa... golek2 dan meniarap depan ibu je... mesti ibunya suka, hi hi....

bain said...

baby tak pakai baju tergolek, terlentang, tertiarap, ibu dan ayah suka...lagi2 badan dah berisi

tp kalau ayah tak pakai baju tergolek, terlentang, tertiarap.....agak2 org pandang tempat lain tak?? jgn ibunya yg berisi lg udahle....rehat2 dulu...

heeeeeee......

nahmy said...

maiyah...
alhamdulillah...comel cam abahnya tau!

afida...
aiikk?? cubit jgn tak cubit

zai...
bukan tua kak! tp dah 'emas'. tp yg mana ada dah alhamdulillah lah kan?

rozita..
insyaAllah...ada rezeki adalah

naz..
yee...mmg betul tu. tp kalau abah pki bedak baby tak bau cam baby ke?

cik kts..
sedih & terharu sbb ada juga yg sudi nak cubit pipi comel abah baby

drsam..
bila nak 'membesarkan' tu lah yg sgt mencabar tu

arsaili...
alhamdulillah & begitu le hendaknya bro

izzah..
kategori 'pop balada' kot?

tie..
bahaya klu camtu kak...bertambah plak sorng lg tahun depan

bain..
klu dah Allah kata berisi siemaknya camna nak tolak syeikh